5 tuinposter tips die jouw tuin pimpen

Overweeg je een tuinposter, maar weet je niet hoe je deze er werkelijk uit kan doen knallen? Wel, met de onderstaande tips kom je alvast een heel eind. Wij geven je 5 tuinposter tips die instant meerwaarde scheppen in je tuin. Ga er zeker mee aan de slag!

1. Ga voor iets inspirerend

Eerlijk, toch niets leukers dan elke keer een boost krijgen van je tuindoek? Met een inspirerende tuinposter krijg je instant energie en een goed gevoel. Een boeddhistisch tafereel, een prachtige bergweide of wat anders? Wij weten niet wat jou inspireert, maar je kan zowat elke foto op je muurposter laten drukken, de mogelijkheden zijn dus onbegrensd.

2. Match de kleuren met je planten en bloemen

Ga je elke zomer voor dezelfde kleurenpracht in je tuin? Dan kun je je buitenschilderij hier perfect mee laten matchen. Kies voor een tuinposter met gelijkaardige kleuren en laat je muurposter perfect blenden met de omgeving. Maar net zo goed ga je voor contrast en vormt je tuinposter dé eyecatcher van je tuin.

3. Kies voor het gepaste bevestigingssysteem

Een tuinposter is één ding, maar zonder het gepaste bevestigingssysteem, benut je maar de helft van de mogelijkheden. Er zijn heel wat manieren om je tuinposter te monteren, dus je vindt ongetwijfeld de perfecte oplossing. Hout, metaal of zelfklevend? Het hangt van je tuin af wat de mogelijkheden zijn. Grasduin dus zeker eens door de mogelijkheden en bepaal wat in jouw tuin past. Zo komt je buitenposter perfect tot zijn recht.

4. Personaliseer je tuinposter

Een zelfgenomen foto in je tuin? Dat kan! Stuur je eigen foto door en laat deze vereeuwigen op je tuinposter. Zo heb je een uniek exemplaar in je tuin en meteen een gespreksonderwerp op zomerse avonden.

5. Durf experimenteren met buitenposters

Natuurlijk kun je kiezen voor de klassieke buitenposter, maar waarom niet iets gewaagder gaan? Een fel kunstwerk of een abstract buitenschilderij? Zo ga je net wat verder dan andere mensen en benadruk je het unieke van je tuin. Trouwens ook op een binnenplaats komen muurposters perfect tot hun recht. We zagen recent zelfs een streetart exemplaar. Super geslaagd!

Jouw tuinposter bestellen?

Wil je zelf met een tuinposter aan de slag? Ontdek een enorm aanbod op tuinposter.nl en zwicht voor de charmes van onze buitenposters. Ze gaan heel wat jaren mee!

Over Tuinposter.nl

Tuinposter.nl is opgericht door Dtp Studio Schuurman in 2004. Als eerste in Nederland zijn wij begonnen met het produceren van tuinposters.

Lees verder

Volg ons