Zo kies jij de perfecte tuinposter

Heb jij het idee dat jou tuin wel iets extra’s kan gebruiken? Dan is een tuinposter hiervoor de perfecte manier om dit te doen. Het grote voordeel aan deze posters, is dat je ze helemaal zelf kunt laten maken. Dus stel dat je op vakantie bent geweest naar een prachtig land en je hebt hier een kwalitatief hoogwaardige foto gemaakt, dan kun je deze natuurlijk gewoon laten afdrukken in ware grote op een te gekke tuinposter. Het voordeel aan deze posters, is dat ze prima in het volle zonlicht kunnen hangen, zonder dat ze verkleuren. Dit komt namelijk omdat ze uv bestendig zijn. Maar hoe zorg je er nu voor dat jij de perfecte tuinposter weet te kiezen?

De plek van de poster

Een belangrijke eerste stap bij het uitzoeken van een geschikte poster voor in je tuin, is het bepalen van de plek waar deze komt te hangen. Dit bepaald namelijk ook de afmeting en daarna het type poster wat je graag zou willen laten maken. Wat je vaak ziet, is dat mensen het idee hebben dat de tuinposter onder de overkapping moet worden gehangen, omdat er dan geen zon op komt te staan. Toch is dit helemaal niets om je zorgen over te hoeven maken. Wist je namelijk dat deze posters geschikt zijn tegen fel zonlicht? Dit komt omdat ze zijn voorzien van een speciale laag, die zonlicht afstoot. Kortom, je bepaald dus helemaal zelf waar jij je tuinposter neer wilt hangen.

Het formaat

Nu de plek is bepaald, is het tijd om te kijken naar het formaat. Waar online je contract voor energie vergelijken natuurlijk eenvoudig op basis van verbruik kan, is het bepalen van het formaat van je tuinposter een heel ander verhaal. Nu je de locatie weet, is het goed te kijken of je de hele muur of schutting wilt bedekken of dat het maar om een gedeelte gaat. Aan te raden is vaak wel om niet te kiezen voor een ‘bijna’ bedekkende poster. Of het is helemaal bedekt of je kiest voor 70 tot 80 procent. Het is natuurlijk ook geen gezicht wanneer je aan alle kanten nog een kleine rand overhoudt. Zorg er daarom dus ook voor dat je de juiste maat kiest, zodat je straks niet allerlei naden ziet.

Het type afbeelding

Nu alles bekend is, is het tijd om te bepalen wat er nu eigenlijk op de poster komt. Wat je vaak ziet, is dat mensen kiezen voor een vakantiefoto. Toch zijn er ook allerlei andere mogelijkheden. Wist je namelijk dat je via de verschillende stockfoto websites, gratis foto’s is hoge resolutie kunt downloaden, die je vervolgens eenvoudig kunt uploaden om er een poster van te kunnen laten maken? Wel is het leuk om ervoor te zorgen dat je kiest voor een bepaalde stijl. Zo is een jungle tuin natuurlijk geweldig, maar zorg er dan ook voor dat de rest in deze stijl is aangekleed. Doe je dit niet, dan valt je tuinposter buiten te toon en zal het effect veel minder krachtig zijn.

Over Tuinposter.nl

Tuinposter.nl is opgericht door Dtp Studio Schuurman in 2004. Als eerste in Nederland zijn wij begonnen met het produceren van tuinposters.

Lees verder

Volg ons