Vijf tips om mollen te weren uit uw tuin

Mollen leven onder de grond. Hierdoor krijgt lang niet iedereen te maken met deze beestjes. Toch kunnen mollen voor overlast zorgen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer zij tunnels graven onder uw tuin. Door het zand uit deze tunnels ontstaat een molshoop. En het is natuurlijk geen pretje wanneer u een aantal van deze hopen in uw tuin krijgt. Wilt u mollen uit uw tuin weren? Wij geven u in deze tekst vijf tips.

1. Plaats bepaalde soorten planten

Mollen hebben een hekel aan bepaalde geuren. Hier ligt dan ook een kans om het ongedierte uit uw tuin te weren. Plaats bijvoorbeeld Keizerskroon of Kruisbladwolfsmelk in uw tuin. Mollen houden namelijk niet van de geur van deze planten. Om mollen uit uw tuin te houden, kunt u deze planten bijvoorbeeld rondom uw tuin plaatsen.

2. Gebruik een mollenverdrijver

Met behulp van een mollenverdrijver kunt u mollen uit uw tuin weren. Dit appraatje zendt geluidsgolven uit, waardoor trillingen ontstaan in de aarde. En een mol heeft een hekel aan trillingen. Een mollenverdrijver is vaak te koop bij een tuincentrum.

3. Mollen hebben een hekel aan geluid

Zijn er molshopen ontstaan in uw tuin? Dan kunt u de mollen weren met behulp van geluid. Hoe? Door een plastic fles middenin de molshoop te plaatsen. Laat de bovenkant boven de hoop uitsteken en verwijder de onderkant van de fles. De wind zorgt voor een gierend geluid in het mollenstelsel en daar kan een mol niet tegen.

4. Mollenvallen

Om mollen uit uw tuin te weren, kunt u ook mollenvallen plaatsen. Er zijn zowel vallen die de mol doden als vallen die de mol in leven houden. In de meeste tuincentra kunt u dergelijke vallen kopen. Plaats de vallen altijd in het gebied met actieve mollen.

5. Mollen bestrijden

Lukt het u maar niet om mollen uit uw tuin te weren? Schakel dan een professionele ongediertebestrijder in. Hij kan de mollen bestrijden. Hierdoor weet u zeker dat u binnen de kortste keren verlost bent van mollen in uw tuin. 

Over Tuinposter.nl

Tuinposter.nl is opgericht door Dtp Studio Schuurman in 2004. Als eerste in Nederland zijn wij begonnen met het produceren van tuinposters.

Lees verder

Volg ons