Nog heel even doorbijten en dan ligt de koude winter weer achter ons. Dit betekent ook dat het voorjaar aanstaande is, dé periode om je tuin eens goed onder handen te nemen. Het voorjaar nodigt namelijk uit om lekker buiten te zitten en hoe fijn is het wanneer je dit doet in een tuin waar jij content mee bent. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen, want een ontwerp voor de tuin op basis van jouw tuin ideeën, dat maak je met hulp van Gras en Groen. Zo ben je altijd zeker van een ware eyecatcher!

Het voorjaar breekt aan: tijd voor een splinternieuw tuinontwerp!

Het einde van de winter is de ideale periode om een tuinontwerp te maken. Dit betekent namelijk dat je zowel het aanstaande voorjaar als de komende zomer kunt genieten van een groene en kleurrijke tuin. Heb je afgelopen jaar een huis gekocht en ben je nog niet aan de buitenruimte toegekomen? Laat een nieuwe tuin tekenen door de tuinprofessionals van Gras en Groen en ontdek welke tuin stijl het beste aansluit op jouw wensen. 

In zes stappen een tuinontwerp laten maken

Een tuinontwerp is mogelijk in slechts zes stappen:

  1. Gras en Groen start met een vrijblijvende kennismaking waarin jij je wensen kenbaar maakt;
  2. De tuin wordt geïnventariseerd en ingemeten;
  3. Gras en Groen gaat aan de slag met een exclusief tuinontwerp en toont dit jou tijdens een afspraak;
  4. Het tuinontwerp wordt in overleg met jou geperfectioneerd;
  5. Het beplantingsplan wordt opgesteld, evenals een verlichtings- en beregeningsplan;
  6. Je ontvangt een offerte voor de realisatie van het ontwerp.

Gras en Groen gebruikt ook van tuinposters om gezellige hoekjes of plaatsen in de tuin te creëren. Moeilijk te beplanten stukken, kunnen grotendeels opgelost worden met een tuinposter. Ook lelijke muren of schuttingen worden vaak bedekt met een tuinposter.

Struiken en hagen voor meer biodiversiteit in je tuin

Een groenblijvende haag in je tuin is dé finishing touch. Je creëert namelijk een natuurlijke afscheiding in of rondom je tuin. Daarnaast ben je het hele jaar door verzekerd van een groene tuin. Dit zorgt voor privacy en je kijkt altijd tegen een natuurlijke omgeving aan. Ga bijvoorbeeld voor een laurierhaag, taxushaag of ligusterhaag. Verder behoort ook een beukenhaag tot de mogelijkheden. Gras en Groen heeft verder diverse bladverliezende hagen en coniferen in de collectie opgenomen. Er is daarom volop keuze voor iedere tuinstijl! Tot slot bevordert een groene tuin ook de biodiversiteit, want het is een broedplaats voor vogels en trekt vlinders en andere insecten aan.

Gras en Groen: specialist in tuinen ontwerpen

Wil je meer groen in je tuin of de buitenruimte verrijken met cortenstaal elementen? Een exclusieve tuin met veel groen en mooie plantenbakken, die laat je ontwerpen door het team van Gras en Groen. Er wordt van begin tot eind met je meegedacht en ook de aanleg wordt tot in de puntjes geregeld. 

Neem contact op met Gras en Groen

Heb je allerlei moderne tuin ideeën en wil je om die reden een tuinontwerp laten maken? Tuinideeen geef je vorm door een tuinspecialist in te schakelen. Neem daarom vrijblijvend contact op met Gras en Groen of vraag direct een offerte aan.

Over Tuinposter.nl

Tuinposter.nl is opgericht door Dtp Studio Schuurman in 2004. Als eerste in Nederland zijn wij begonnen met het produceren van tuinposters.

Lees verder

Volg ons