Het onderhouden van een tuin vinden veel mensen een uitdaging. Bijna iedereen wil een mooie tuin die er goed uitziet. Vooral als er mensen over de vloer komen. Toch gaan veel mensen vaak voor veel gras of steenwerk en misschien een paar struikjes en planten. Veel opvallende of grote dingen worden niet gekozen. Een paar mooie bloemen en een fijn hoekje om te zitten kunnen toch een groot verschil maken. Ook het plaatsen van mooie tuinposters behoort tot de mogelijkheden. Het maakt de tuin helemaal af. Wil jij de tuin net even anders hebben? Lees dan verder!

Een zithoek

Als je een tuin hebt, wil je natuurlijk ook een plek hebben waar je kunt zitten. Met mooi weer is een fijne zithoek altijd goed. Als je niet zo’n grote tuin hebt, dan kun je een plekje maken tegen het huis aan. Als je wel een grote tuin hebt, dan kun je een mooie plek kiezen en daar iets leuks van maken. Als je echt een fijne plek wilt, dan kun je ook kiezen voor een overdekte plek. Zo kun je er ook zitten als de temperatuur wel aangenaam is, maar het bijvoorbeeld regent. In de zomer een lekkere barbecue en een borrel drinken met vrienden en familie, dan is een goede zitplek zeer belangrijk. Wil je eens wat anders dan normaal? Plaats dan een muur en geef het een muurkleur naar keuze. Dan kan je net als bij de nieuwbouw stucen. Daar kan dan een mooi behang op of je huurt een renovlies behanger in.

Planten en bloemen

Er is niks mooier dan het hebben van mooie planten en bloemen in je tuin. Het maakt de tuin helemaal af en zal zorgen voor een mooie uitstraling. Maak ook echt ruimte voor genoeg bloemen en planten. Uiteraard is het afhankelijk van de ruimte die je hebt, maar kies op basis van de grootte genoeg ruimte. Langs een muurtje van het terras een mooie klimplant of juist wat mooie bloemen? Erg leuk! Heb je een groot grasveld? Plaats er een aantal grotere bloembakken op of laat die inbouwen. Erg leuk om daar af en toe andere planten in te zetten. Ben je meer van de struiken die een lange levensduur hebben? Sommige struiken kunnen ook mooie bloemen geven, dus ook een goede keuze. Als je houdt van wat drukte in de tuin, kies dan voor een vlinderstruik. Je zult zien dat de struik vlinders aantrekt en dit geeft een ontzettend leuke sfeer in de tuin. 

Moestuin

Ben jij iemand die graag in de tuin bezig is? Dan is een moestuin erg leuk! Je bent minder afhankelijk van de supermarkt voor bijvoorbeeld komkommers, sla, wortels en nog veel meer. Je kunt het allemaal laten groeien in jouw eigen moestuin. De juiste grond en een geschikte plek met veel zon zijn belangrijke factoren voor een moestuin. Heb je echt een grote tuin? Denk dan eens na over een appelboom of een andere boom met een vrucht te planten. Erg leuk om in het najaar eigen appels te eten!

Over Tuinposter.nl

Tuinposter.nl is opgericht door Dtp Studio Schuurman in 2004. Als eerste in Nederland zijn wij begonnen met het produceren van tuinposters.

Lees verder

Volg ons